Dit jaar opent Happietaria Groningen weer haar deuren! Happietaria Groningen is een jaarlijks pop-up restaurant voor het goede doel, geopend in de maanden november en december. Het restaurant wordt opgezet door studenten, volledig gerund door vrijwilligers en gesteund door veel bedrijven.

Ook dit jaar gaat de opbrengst naar een project van stichting Tearfund. Dit jaar is dit een project in Bangladesh, waarbij de focus ligt op het verbeteren van de toekomst van kinderen en jongeren in dit land. De klimaatverandering heeft veel impact in Bangladesh, met als gevolg dat door overstromingen of droogte de oogst beschadigt en toegang tot schoon drinkwater beperkt is. Bovendien is er in het land sprake van veel sociale problemen, zoals kindhuwelijken en kinderarbeid. Het geld dat Happietaria ophaalt, zal onder andere worden geïnvesteerd in lokale zelfhulpgroepen en de bescherming van kinderrechten.

Wil jij ook genieten van een heerlijke maaltijd en hiermee het goede doel steunen? Of vind je het leuk om je in te zetten als vrijwilliger en dit project mogelijk te maken door bijvoorbeeld een avond in het restaurant te koken of achter de bar te staan? Ga snel naar onze website om je in te schrijven als vrijwilliger of om een plekje in het restaurant te reserveren!

Happietaria Groningen 2022 is geopend van 17 november tot 15 december, we zijn dit jaar wederom gevestigd aan de Henri Dunantlaan 2!