Toen vroeg hij hun: ‘En wie ben ik volgens jullie?’ Petrus antwoordde: ‘U bent de Messias. (Markus 8:29)

Blik op de toekomst – Passionweek 2022

De Passionweek is een week in de aanloop naar Pasen waarin het evangelie wordt gedeeld. Op verschillende manieren. Je kunt in deze week familie, vrienden en studiegenoten meenemen naar activiteiten en kennis laten maken met het geloof. We hopen in deze week gesprekken te starten die enthousiasme en interesse voor het gevolg creëren en vervolg kunnen krijgen na deze week. We richten ons daarbij onder anderen op de studentenwereld. Dat betekend dat we op de campus (RUG en Hanze) in de UB en in studentenhuizen van het goede nieuws van Jezus leven dood en opstanding verkondigen. Dit doen we door laagdrempelige gesprekken waarin we een kijkje geven in het geloof. We doen dit vanuit relevante thematiek en focussen altijd op de boodschap van Jezus die leeft. De impact van zijn leven op de besproken thema`s staat centraal. Dit jaar is de rode draad: de blik op de toekomst. Een thema dat veel studenten bezig houdt in hun verdere studie- en carrièrekeuzes. We belichten dit vanuit verschillende perspectieven, namelijk:

 • Kalmte in de chaos en studiestress
  • Emotionele weerbaarheid: Hoe ga je om met een ongemakkelijke realiteit?
 • Arbeider – Slaaf of vrij?
  • Wat kleurt onze carrière: competentie of karakter?
 • Hoe ben je van waarde?
  • Hoe kunnen we onze maatschappij beïnvloeden? Wat Jezus ons leert laten zien en dit door laten werken en hulp geven aan mensen die dat nodig hebben.
 • Stress of Zen?
  • Afleiding, actie, reflectie. Zen, meditatie en gebed. Rust vinden in loslaten door te geloven en vertrouwen op God.
 • Isolatie en eenzaamheid

We willen jullie graag vragen om voor het organiseren van de week te bidden en ons zo te steunen. Je kunt ook nog op meer manieren helpen met de praktische taken zoals koffie schenken, flyeren, de locaties klaarzetten en mensen ontvangen, daar zou je ons heel erg mee helpen! Je kunt je hiervoor opgeven via dit formulier: https://tinyurl.com/PassionweekGroningen. En als je met ons mee wilt bidden kun je je opgeven voor de gebedsmail via deze link: https://tinyurl.com/PassionweekGroningenGebed.

Houd de insta van O.C.S.G. en de aangesloten verenigingen in de gaten voor updates!

Passion Team 2022